-
[unable to retrieve full-text content]
به گزارش رسانههای چین، تا سال 2006، دکتر « شن ژانگیانگ »، در پایگاه خود در بیمارستان مرکزی « تیانجین » بیشاز 1600 عمل پیوند کبد انجام داده است. بیمارستان تیانجین که بخش پیوند آن را او اداره میکرد، در ابتدا بیمارستانی دولتی با بودجهای قابل توجه بود. بهگفته وبسایتهای چینی، شن با ثبت یک نوع تکنیک جراحی در « پرفیوژن » سریع کبد، تبدیل به « پیشگام در عمل پیوند » شده بود.
تمام توجه رسانههای چینی به عملهای نجاتدهنده او معطوف شده بود و به منابع اندامهای پیوندی او توجه چندانی نمیشد. حرفه پزشکی دکتر شن برروی کوهی از اجساد ساخته شد، اما سئوال واقعی این بود که این اندامها از کجا میآمد.
توضیح رسمی این بود که این اندامها تنها از زندانیان اعدام شده که تعداد آنها تقریباً با تعداد عملهای پیوند برابری میکرد، بهدست آمده است. در شهر تیانجین حدود 40 اعدام در سال انجام میشد، رقمی که از محاسبه جمعیت شهر نسبتبه کل تعداد محکومین به اعداد در چین بهدست آمده است.
اما در بیمارستان مرکزی تیانجین، تعداد پیوندها از نمودار خارج شده است.
بیمارستان تیانجین، ارقام رسمی را بهندرت اعلام میکند، اما این پنهانکاری روشن میسازد که تعداد عملهای پیوند این بیمارستان که یکیاز شلوغترین و تحسینشدهترین بیمارستانهای چین است و سالها از حمایتهای گسترده مقامات برخوردار بوده، از منبع اندامهای پیوندی که از زندانیان اعدامی بهدست میآید، بیشتر است. علاوهبراین، بهنظر میرسد تعداد عملهای پیوند در این بیمارستان خیلی بیشتر از آنچه که ادعا میشود، صورت میگیرد.
« اپک تایمز » در مطالعهای دقیق برروی فعالیتهای این بیمارستان و براساس اسناد عمومی قابل دسترس، شواهدی کافی مبنیبر تعداد واقعی عملهای پیوند در این بیمارستان پیدا کرد که این تعداد به مراتب بیشاز آمار اعلام شده بود. بدین معنی که اکثریت قریب الوقوع اعضای پیوندی در بیمارستان مرکزی تیانجین –و دیگر بیمارستانهای بزرگ در سراسر چین- نه از زندانیان اعدامی بهدست میآید و نه حتی از داوطلبان اهدای عضو. سیستم اهدای عضو داوطلبانه در چین هنوز در مراحل اولیه شکلگیری است.
لاجرم سئوال دیگری در این رابطه مطرح میشود؛ سئوالی که مقامات چین آن را بسیار آزاردهنده میدانند : این اندامها درواقع از کجا آمدهاند؟ آیا منبع مخفی دیگری بهوجود آمده که در سال 2000 ظرفیت پیوند عضو در سراسر چین بهطور ناگهانی افزایش یافته؟ و چرا بیمارستان مرکزی تیانجین بهعنوان سرمشق دیگر بیمارستان قرار گرفته است؟
سالهاست که محققان حقوق بشر اظهار داشتهاند که احتمالاً جمعیت دربند پیروان « فالون گونگ » (یا فالون دافا)، روشی معنوی که در چین مورد آزار و اذیت قرار گرفته، منبع آن است. این اختلافات و دوگانگیهای بسیار در پرونده تیانجین بههمراه انواع شواهد دیگر، ادعای آنها را بیشتر مورد توجه قرار داده است.
نخبگان جامعه پزشکی در پرداختن به این موضوع تا حد زیادی طفره رفتهاند. اما شواهد تصادفی که توضیح دیگری را دررابطهبا سازماندهی قتلعام زندانیان عقیدتی و استفادهاز ابزار پزشکی درجهت کسب سود در پرجمعیتترین کشور جهان تقویت میکند، همچنان روبه افزایش است و این موضوع باعث سرخوردگی پزشکانی میشود که هیچ اقدامی در این خصوص انجام ندادهاند.
در اواخر دهه 1990، زندگی حرفهای شن ژونگیانگ، جراح پیوند کبد، دچار افت بسیار شد : صنعت پیوند عضو در چین پیشرفت چندانی نکرده بود، جراحیهای پیوند مخاطرهآمیز بود و بنابراین افراد نیازمند به عمل پیوند رغبتی به انجام آن نداشتند و همچنین منابع اندامهای پیوندی محدود بود.
در مه 1994، شن، با ترغیب یک کارگر مهاجر 37 ساله که مبتلا به « سیروز کبدی » (یا التهاب شدید کبد) بود، اولین عمل پیوند کبد را در بیمارستان تیانجین انجام داد. در آن زمان، عمل پیوند بهدلیل درصد کم موفقیت آن، رایگان انجام میشد.
سالها بدون پیشرفت قابل ملاحظهای گذشت و در سال 1998 شن از ژاپن جایی که دکترای خود را گرفت، بازگشت. درهنگام بازگشت، او تنها 100 هزار یوان (معادل 15هزار دلار) برای راهاندازی یک بخش کوچک پیوند در بیمارستان مرکزی تیانجین صرف کرد.
در ابتدا، پیشرفت بهکندی صورت میگرفت : تا پایان 1998، واحد پیوند او تنها هفت عمل پیوند کبد انجام داد. این مقدار در سال 1999 به 24 عمل رسید.
در سال 2000، شرایط بهسرعت تغییر کرد و یک منبعی جدید بهطور ناگهانی بهوجود آمد. درطول یک دهه بعد، شن ژونگیانگ تجارت عمل پیوند در چین را راهاندازی کرد.
در تیانجین، تعداد عمل پیوند افزایش یافت : بهگزارش Enorth Netnews، سخنگوی دولت شهری تیانجین، تا سال 2002، 209 عمل پیوند انجام شد و تا پایان 2003 این تعداد به 1000 عمل رسید.
موفقیتهای بیمارستان مرکزی تیانجین در سیستم پیوند عضو چین، شبیه به جهانی کوچک است : عملهای آن مبهم، ارتباطات پشت پرده با شبهنظامیان، تأمین سریع و بدون هیچگونه توضیح اندامهای پیوندی، دریایی از اهدا کنندگان در انتظار و تکنیکهای جراحی سازگار با اهداکنندگان زنده و یا درحال مرگ.
مهمترین لحظه توسعه بیمارستان مرکزی تیانجین که نشانهای آشکار از وجود منبعی بیپایان از عضو پیوندی بود، سرمایهگذاری 130 میلیون یوانی (20 میلیون دلار) دفتر سلامت شهر تیانجین در دسامبر 2003 برای ساخت 17 طبقه (ازجمله زمین و دو طبقه زیرزمین) بهعنوان ساختمان پیوند بود.
بهگزارش Enorth Netnews، مرکز پیوند « اُرینت »، با ظرفیت 500 تختهخواب و مساحت هر طبقه 36 هزار متر مربع، تبدیل به « بزرگترین مرکز پیوند کبد، کلیه، پانکراس، استخوان، پوست، مو، سلولهای بنیادی، قلب، ریه، قرنیه و حلق » شد.
در آن زمان، کل بیمارستان مرکزی تیانجین تبدیل شد به یک اورژانس، یک مرکز درمان سرپائی و یک ساختمان پیوند بزرگ بر روی این دو.
تا سال 2004، درحالیکه ساختمان اُرینت در دست احداث بود، شن بهمنظور تطبیق با تعداد تقاضاهای پیوند، امپراتوری پیوند خود را به پنج شعبه در سراسر تیانجین، « پکن » و استان « شاندونگ » گسترش داد. این گروه در سوابق رسمی خود مدعی شد که بالاترین تعداد پیوند کبد در جهان و بالاترین تعداد پیوند کلیه در چین را به خود اختصاص داده است.
شعبه پکن این بیمارستان در بیمارستان عمومی پلیس مسلح خلق قرار گرفت و شن ژانگیانگ بهعنوان رئیس بخش پیوند آن به خدمت گرفته شد. پلیس مسلح چین شامل یک میلیون نیروی قدرتمند شبه نظامی است.
اگر یک مرکز پیوند در چین بهخاطر بدنامیش انتخاب شود، احتمالاً بیمارستان اُرینت خواهد بود. این مرکز به یک دردسر بزرگ برای مقامات چین، مدافعان آن و روایت رسمی پشت صنعت پیوند چین تبدیل شد.
ادامه دارد…
گزارش تحقیقاتی : بیمارستانی برای آدمکشی (بخش دوم)
از گذشته مشتریان بانکها میتوانند از خودپرداز هر بانکی به بانک دیگر تا سه میلیون تومان در روز جابهجا کنند و سقف کارت به کارت برای دستگاههای خودپرداز حدود سه میلیون بوده است، اما از چندی پیش بانکها این امکان را داشتند که برای جابهجایی از طریق خودپرداز برای بانک خود تا سقف 15 میلیون تومان اعمال کنند و البته تا 50 میلیون تومان قابل افزایش بود، یعنی مشتری میتوانست از طریق خودپرداز یک بانک برای همان بانک تا این مبلغ انتقال وجه دهد. البته این امکان نیز بیش از یک ماه میشود که حذف شده و در مجموع انتقال وجه از طریق خودپرداز در تمامی بانکها به سه میلیون تومان کاهش یافته است.
اما در کنار این مشتریان میتوانستند با مراجعه به شعب وجه خود را از طریق کارت تا 15 میلیون تومان انتقال دهند، ولی موضوعی که اخیرا مطرح میشود این است که برخی مشتریان اعلام میکنند با وجود مراجعه به داخل شعب این امکان نیز از آنها سلب شده و سقف جابهجایی به سه میلیون تومان رسیده است که آنها را با مشکل مواجه میکند.
این تغییر در برخی بانکها ظاهرا اعمال شده و در برخی دیگر همچنان سقف جابهجایی در درون شعبه از طریق کارت 15 میلیون تومان است. این تغییرات در حالی مشتریان بانکها را با مشکلاتی مواجه کرده که مشخص نیست آیا براساس دستورالعملی از سوی بانک مرکزی اعمال میشود و یا اینکه خود بانکها تصمیم به این تغییرات گرفتند.
با این که هنوز پیگیریها برای دسترسی به اطلاعات مشخصی مبنی بر این که آیا بخشنامه کلی در این رابطه به بانکها ابلاغ شده یا خیر به نتیجه نرسیده است، ولی بعید نیست سقف جابهجایی پول در شعب نیز از طریق کارت نیز کم شده باشد، چرا که در ماههای اخیر بانک مرکزی اقداماتی را جهت کاهش گردش پول و همچنین تاخیر در تسویه در شبکه شتاب اعمال کرده است.
منبع : ایسنا
شاخص توده بدنی مقیاسی برای اندازه گیری میزان چربی بدن و تناسب اندام بر اساس نسبت وزن به قد فرد است. این شاخص از طریق حاصل تقسیم وزن بر مجذور قد فرد محاسبه میشود و برای افراد بالای 20 سال چه خانم چه آقا درست کار میکند و اعداد متوسط این شاخص برای کودکان بالای دو سال متفاوت است. این عدد نشان میدهد که شما دارای کمبود وزن هستید و باید وزن اضافه کنید یا اندامتان متناسب است یا اضافه وزن دارید و باید وزنتان را کاهش دهید.
شاخص توده بدنی یا بی ام آی مخفف عبارت body mass index سنجشی آماری برای مقایسه وزن و قد افراد است. در واقع این سنجش میزان چاقی را اندازه گیری نمیکند بلکه ابزاری مناسب است تا سلامت وزن فرد با توجه به قدش تخمین زده شود که از روی آن میتوان محاسبه چاقی را برداشت کرد. این شاخص در بین سالهای 1830 تا 1850 توسط آدولف کوتله دانشمند بلژیکی ابداع شد به همین دلیل به آن شاخص کوتله نیز میگویند. طریقه محاسبه آن بسیار ساده است. کافی است قد و وزن خود را در فرمول زیر قرار دهید. شاخص توده بدنی از طریق تقسیم وزن فرد به کیلوگرم بر توان دوم (x²) قدش به متر بدست می آید.
سازمان جهانی بهداشت معتقد است که اگر شاخص توده بدنی فردی کمتر از 18/5 این فرد دچار کمبود وزن و مشکوک به سوء تغذیه است و اثار منفی ماندگاری بر سلامت جسمی و ذهنی آنها باقی میگذارد. از سوی دیگر نیز اگر این شاخص بالای 25 باشد فرد دارای اضافه وزن است و چاق در نظر گرفته میشود.
همانطور که گفتیم BMI برای کودکان به شکل دیگری محاسبه میشود هرچند روش کار برای آنها نیز تقریبا مشابه بزرگسالان است اما برای کودکان درصدی را برای مقایسه کودک با کودکان هم سن و هم جنسیت او فراهم میکند. BMI زیر 5 درصد به عنوان کم وزنی و بالای 95% به عنوان چاقی در افراد زیر 20 سال در نظر گرفته میشود. کودکان و نوجوانان زیر 20 سال با BMI بین 85 تا 95 درصد جزء افرادی که اضافه وزن دارند به حساب میآیند. مطالعات اخیر در بریتانیا نشان داده که شاخص دختران 12 تا 16 ساله به طور متوسط حدود 1 کیلوگرم بر مترمربع (1.0 kg/m2) نسبت به پسران بیشتر است.
شاخص توده بدنی با عددهای داده شده تقریبا برای مردم کشورهای غربی مشابه است ولی این میزان در سایر کشورها و برای مردم سایر نژادها متفاوت است. برای مثال در ژاپن شاخص توده بدنی نرمال باید بین 18/5 تا 23 باشد این در حالی است که تقریبا این میزان برای کشورهای غربی 25 است.
شاخص توده بدنی در ایران نیز مورد بررسی قرار گرفته برای مثال حد بالای BMI نرمال برای مردان 21 تا 25 و برای زنان 23 تا 35 است.
طیفهای مختلف BMI بر اساس رابطه بین وزن بدن و بیماریها و مرگ تعیین شده است. افراد دارای اضافه وزن یا چاق بیشتر به بیماریهای مختلف و مشکلات سلامتی مبتلا میشوند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بیماریهایی که نام بردیم، از جمله بیماریهای مرتبط با چاقی هستند در صورتی که اضافه وزن یا چاقی شما همراه با دست کم دو مورد از فاکتورهای خطرزا نیز همراه باشد، احتمال ابتلای شما به این بیماریها بیشتر میشود. عوامل خطرزا عبارتند از:
برای افرادی که شاخص توده بدنی آنها 30 و بالاتر از آن است و یا کسانی که دچار اضافه وزن هستند و یک یا دو مورد از فاکتورهای خطر را دارند پیشنهاد میکنیم که وزن خود را کاهش دهند. حتی یک کاهش وزن جزئی ( 5 تا 10 درصد وزن فعلی شما) ریسک ابتلا به این قبیل از بیماریها را کاهش میدهد.
افرادی که اضافه وزن دارند وکمتر از دو مورد از فاکتورهای خطر را دارند نیز با اینکه خطر کمتری تهدیدشان میکند اما باید مراقب افزایش وزنشان باشند و وزنشان را کاهش دهند.
گرچه شاخص توده بدنی به طور معمول برای همه زنان و مردان نتایج قابل اعتمادی را نشان میدهد اما مانند تمام مسائل دیگر دارای محدودیتهایی است.
این شاخص ممکن است برای ورزشکاران و افرادی که بافت ماهیچهای مستحکم و متراکم دارند، با ضریب خطا همراه باشد و BMI آنها را بیشتر از میزان واقعی نشان دهد زیرا اضافه وزنی را که به دلیل بافت ماهیچه ای به وجود آمده است را با چربی اضافی بدن اشتباه میگیرد.
در مورد استفاده از این شاخص برای سالمندان نیز محدودیتهایی وجود دارد زیرا ممکن است در مورد اضافه وزن این افراد را کمتر از حد واقعی نشان دهد.
محاسبه شاخص توده بدنی برای زنان باردار کاربردی نیست. در افراد بین 18 تا 20 سال باید از روش محاسبه شاخص توده بدنی برای کودکان استفاده کرد تا اعداد به دست آمده واقعی باشند.
دانلود آهنگ جدید حامد همایون به نام دلواپسی از رسانه تک موزیک
» آهنگ و تنظیم کننده : – | ترانه سرا : – «
با دو کیفیت 128 & 320 ، همراه متن آهنگ از پخش آنلاین لذت ببرید
Download New Music Hamed Homayoun Called Delvapasi
بزودی از تک موزیک